Vær bær forsiktig med diabetes

Vær bær forsiktig med diabetes

av Matt Weik

I følge CDC har 9,3% av alle amerikanere i USA diabetes. Det er omtrent 29 millioner mennesker med sykdommen. Litt over 1 million amerikanere får diagnosen hvert år med svimlende 86 millioner amerikanere som har prediabetes. Kosthold Atletico Mineiro Skjorter og trening spiller en stor rolle i sannsynligheten for at noen vil bli diabetiker i løpet av livet. Nå graver forskere dypere i ernæringsaspektet av sykdommen og finner bær kan spille en betydelig rolle.

Forskere fra Zhejiang University i Kina trakk data fra rundt 400 000 mennesker og fant ut at de som konsumerte bær (som består av antocyaniner) ofte i kostholdet, minimerte risikoen for diabetes type 2 med 18%. Det ble også funnet at det er Schalke 04 Skjorter en reduksjon på 15% i risikoen ved bruk av kostholdsantocyanin. De nevnte at antocyaniner som finnes i bær har kraftige antioksidantegenskaper og kan være grunnen til at de hjelper til med å minimere risikoen for diabetes når de konsumeres regelmessig. Forskere avslørte også Tunisias herrelandslag i fotball Skjorter at antocyaniner hjelper til med betennelse og forbedrer insulinfølsomheten. Med tilgjengeligheten av bær året rundt i USA, ser forskerne raskt helsemessige fordeler fra de som har en sunn mengde bær allerede i kostholdet.

En forsker sa: “Type 2 -diabetes og tilhørende problemer forårsaker alvorlige medisinske og sosioøkonomiske byrder. Funnene fra den nåværende metaanalysen gir tilstrekkelig bevis for at kostholdsinntak av antocyaniner og bær er assosiert med en lavere risiko for diabetes type 2. ” De nevnte at denne studien var den første til å “evaluere assosiasjonen til kostholdsforbruk av antocyaniner og bær med diabetesrisiko type 2.”

Friske bær er ikke den eneste måten å ta inn antocyaniner. Tilleggsselskaper slipper nå konsentrerte ekstrakter som kan kjøpes over disk i pilleform. Å søke på nettet vil gi deg mange forskjellige alternativer og merker å velge mellom. Noen av merkene som for tiden har produkter som består av anthocyaniner er Puritans stolthet, Swanson og Life Extension. Forskere konkluderte med at “for hver 7,5 mg/dagsøkning av kostholdsantocyanin eller 17 g/dag øker i bærinntaket, reduserte risikoen for type 2 -diabetes med 5%.”

Kilde:
European Journal of Scientific Nutrition, publisert online i forkant av Print, DOI: 10.1038/EJCN.2016.142, “Associations of Dietary Intaking of Anthocyanins and Berry Fruits med risiko for type 2-diabetes mellitus: en systematisk gjennomgang og metaanalyse av prospektive kohortstudier” Forfattere: X. Guo, et al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *