Fitness fredag ​​på å ta en pause fra å løpe

Fitness fredag ​​på å ta en pause fra å løpe

Hei der og gledet fredag!

Mine mest aktuelle videoer

Maraton treningsdag 2
Marathon Training Journal Day 2. RuneatrePeat.com

Flere videoer

0 sekunder på 1 minutt, 45 sekunder

Neste
Maraton treningsdag 5
04:34

Bo
00:00
08:21
01:45

I morges våknet jeg opp til en spesiell levering. Ben brakte meg en smultring. Ikke sikker på hvorfor, men jeg tar det!

Jeg kjørte på 6 kilometer drevet av min spesielle godbit og følte meg bra. Donuts må være mitt nye måltid før løp!

Post Run: Egg og havregryn

Fitness Friday, på å ta en ferie fra å løpe.

Før jeg dro til Kina var jeg engstelig for at jeg ikke kunne løpe mye i de ni dagene av turen. Utfluktsgruppen ga oss ikke en reiseplan for timesår før turen, men jeg (riktig) regnet med at vi skulle møte tidlig hver dag.

Det meste av tiden åpnet ikke treningsstudioet før 06:30. Ett sted åpnet ikke før etter kl. 08.00! Så jeg hadde 30 minutter på mange for å få en slags trening før jeg måtte gjøre meg klar, spise frokost og dukke opp i lobbyen. (Å løpe tidligere enn det utenfor var ikke et alternativ fordi det fremdeles var veldig mørkt og iskaldt.)

Jeg elsker å løpe mens jeg reiser – det er den beste måten å se et nytt sted! Men det var bare ikke mulig på denne turen, så jeg gjorde mitt beste med de dagene jeg klarte å komme på kort løp på tredemølle.

Jeg kom sannsynligvis inn fire 30 minutters løp og en 2 miler mens jeg var borte. Dette virker som en ganske god uke med løp til den gjennomsnittlige bjørnen, men jeg i gjennomsnitt 40 mil i uken, så dette tilsvarer å ta en uke bort til bena og lungene.

Så…. Hvor raskt mister noen kondisjon etter ikke å ha løpt eller trent?

Jeg leste dette i løperens verden på vei tilbake fra Kina og er enig i at det er nøyaktig for meg. Den sier at du kan hvile/komme deg fra et helseproblem eller skade i 2 uker før du mister kondisjonen.

Jeg undersøkte dette og fant lignende meninger om dette, men noen kilder sier etter +2 uker at kroppen din mister omtrent 6% av VO2max.

Nyere studier viser at det er liten reduksjon i VO2max de første 10 dagene etter inaktivitet hos godt trente idrettsutøvere. Det er helt forsvarlig å nevne at alle disse retningslinjene antar at du er en anstendig trent løper, etter å ha trent konsekvent i en 4-6 måneders periode. Nybegynnerløpere vil miste kondisjonen med litt raskere tanke på at de har en mindre base av kondisjon. ”

(Kilde: Runners Connect)

Denne bloggen av instruktøren Joe English deler Jack Daniels -formelen som er lik, men sier at tapene ikke oppstår før omtrent 21 dager.

Running Instructor Jack Daniels siterer noen visse tall i sin bok Daniel’s Running Formula “. Han er noen prøveverdier i tapet av kardio-vaskulær kondisjon fra boken hans:
Opptil 5 dager – ikke noe tap
7 dager fri – 0,6%
14 dager fri – 2,7%
21 dager fri – 4,8%
28 fridager (en måned) – 6,9%
56 dager (to måneder) – 15,3%

Gitt at jeg løp så mye rundt oktober/november, tror jeg at kroppen min sannsynligvis hadde godt av en hvileperiode. Jeg tar to hviledager fra å løpe i løpet av uken, men langdistanse er vanskelig på noe kropp, og jeg håper det var en flott liten gave å ta den fri. Jeg personlig tror at hvis du trener 50 uker ut året å ta 2 av, ville det være en flott hvile og gjenoppbyggingstid for musklene dine

Spørsmål: Hvor mange hviledager i uken tar du?

Send meg arbeidsboken

Lagre

Deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Pin

Dele

Post

Dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *